Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Vă mulțumesc, domnule profesor Borțun!

Tu esti regizorul vietii tale. In fiecare moment

“În fiecare secundă, planeta te învârtește. Însă poți începe să fii tu acela care mișcă întreaga planetă. Pentru că, în...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Vă mulțumesc, domnule profesor Borțun!

Doi oameni se pot uita la același lucru, în același moment, și totuși să vadă chestii complet diferite. Și culmea, amândoi au dreptate! Cum așa? E destul de simplu. Cei doi fac parte din paradigme diferite, adică realitatea fiecăruia este filtrată de alt sistem de valori (ceea ce e important pentru unul, e total neinteresant pentru celălalt ori ceea ce contează pentru unul, nu are nicio valoare pentru celălalt).

Și uite așa, mi-am dat seama că de multe ori te poți contrazice cu cineva și amândoi să aveți dreptate. Am învățat să respect și să apreciez diversitatea, opiniile divergente și efortul unora de a ajunge la un consens chiar și atunci când acest lucru pare imposibil (credeți-mă că se poate, dar nu mai intru în teorii). Am învățat că nu există un singur adevăr, o singură realitate, ci fiecare dintre noi o are pe a lui – nu mai “reală” sau mai puțin “reală” decât a altuia, ci pur și simplu a lui. Și toate acestea i le datorez unui singur om: unul dintre profesorii avuți în timpul facultății din București; profesorul pe care îl respect, pe care îl admir, îl apreciez și care mă inspiră.

Este profesorul care m-a făcut să mă duc cu cel mai mare drag la toate cursurile sale în ciuda faptului că erau seara târziu, după un alt curs de la care trebuia să alerg la propriu pentru a ajunge la timp. De ce făceam asta? Pentru că este un profesor deosebit: el nu predă, nu spune teorii, ci spune povești care ascund teorii în spatele lor. El nu o face pe profesorul atotștiutor care are întotdeauna dreptate, ci este înțelegător și își susține studenții. El m-a făcut să fiu fascinată de diversitatea culturală și să înțeleg unele dintre subtilitățile comunicării umane. Pentru toate astea îi mulțumesc.

Vă mulțumesc, domnule profesor Borțun!

Andreea Mihalcea
Blog | Facebook | Twitter

Comentează

Parteneri