Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Unii spun că sunt precoce.”

Obsesia

Care este diferența dintre dragoste și obsesie? Nu te-au făcut amândouă să stai treaz noaptea, să bântui pe străzi, o...

Continuare...


Powered by

“Unii spun că sunt precoce.”

Sorin Tudorde @
12 March 2013

“Spun asta mai ales fiindcă se gândesc că sunt prea mic ca să știu cuvinte grele.

Unele dintre cuvintele grele pe care le știu sunt: sordid, nefast, șic, jalnic și fulminant.”

“De fapt, nu sunt chiar așa de multe persoanele care spun că sunt precoce. Chestia e că nu cunosc multă lume. Abia dacă știu vreo treișpe sau paișpe persoane, iar dintre acestea doar patru spun că sunt precoce. Îmi spun că par mai mare. Sau invers, că sunt prea mic pentru chestiile astea. Sau inversul inversului, uneori chiar își închipuie că sunt un pitic.”

“Dar eu nu cred că sunt precoce. De fapt, mă folosesc de un truc, așa cum fac magicienii, ăia care scot iepuri din joben, doar că eu scot cuvinte din dicționar. În fiecare seară, înainte de culcare, citesc din dicționar. De rest se ocupă memoria mea, care e bună, aproape fulminantă.”

Un fragment din “Fiesta în bârlog”, cartea lui Juan Pablo Villalobos – “copilul teribil al literaturii mexicane” pe care îl vom întâlni miercuri, în București – și câteva dintre fotografiile lui Christian Benetel, un fotograf în vârstă de 18 ani. Și, în continuare, iată și câteva fotografii realizate de Olivia Bee, o artistă în vârstă de 19 ani.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri