Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un Van Gogh din 8.000 de capace de bere

Scrisoare către învățătoarea fiului meu

Stimată Doamnă Învățătoare, Aveți o profesie nobilă și delicată în egală măsură. Șlefuirea personalității și formarea caracterului uman este un...

Continuare...


Powered by

Un Van Gogh din 8.000 de capace de bere

Sorin Tudorde @
17 April 2011

Împreună putem supraviețui ignoranței. Susține și tu Webcultura.

Ne puteți citi astăzi și mulțumită lor.

Doi studenți ai Universității din Virginia au creat o replică a celebrei Nopți înstelate a lui Vincent van Gogh folosind 8.000 de capace de bere.

La prima vedere, lucrarea realizată de Elizabeth Farrell și Ross Thomas pare o simplă glumă studențească (dublată de o extrem de intensă “muncă de documentare”). Însă, dacă ne uităm mai bine, este chiar impresionant modul în care cei doi au utilizat culorile originale ale fiecărui capac de bere pentru ca reproducerea să fie căt mai exactă.

(click pe imagini pentru mărire)

Ideea nu este nouă (dar este pentru prima dată când se folosesc doar capace de bere): artista Molly B. Right este cunoscută pentru portretele realizate folosind doar capace de la diferite sticle. Iată doar câteva dintre lucrările sale.

(click pe imagini pentru mărire)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.