Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un poem pentru victoria Romaniei

Fac poem din tine

Nu o să te iubesc decât atunci când vei deveni cuvânt. Nu o să te iubesc decât atunci când voi...

Continuare...


Powered by

Un poem pentru victoria Romaniei

Sorin Tudorde @
30 July 2012

Coordonatorul secțiunii culturale a The Guardian dedică un poem primului medaliat cu aur al României la Jocurile Olimpice.

Celebrând prima medalie de aur câștigată de sportivii români la Jocurile Olimpice (prin minunata performanță a lui Alin Moldoveanu), Hannah Freeman, coordonatorul cultural al publicației The Guardian a făcut României o dedicație pe contul său de twitter: un poem scris de Doina Ioanid.

Poemul poate fi citit integral în engleză pe pagina dedicată de The Guardian Olimpiadei Culturale de la Londra – o hartă interactivă a lumii pe care fiecare țară care participă la eveniment este prezentată prin intermediul unui poem.

Poemul Doinei Ioanid face parte din volumul Ritmuri de îmblânzit aricioara și este următorul:

“Cu inima în mână, am mers prin oraş, păşind pe prima zăpadă din anul ăsta. Şi inima mea, stropită cu vin şi oţet, continua să putrezească în ritmul celor 37 de ani, în timp ce coţofenele se adunau pe umărul toboşarului. Oasele singure nu mă puteau salva. Nici numele tău, Argentina, pămînt al făgăduinţei. Numai un câine mare şi galben s-a îndurat de mine, a venit spăşit şi mi-a mâncat inima, fără grabă. Apoi a plecat, s-a îndepărtat spre orizont ca o imensă floarea-soarelui.”

(via @curteaveche)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri