Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un nou virus pe Facebook

“Vers simplu dar cutezător”

O “ghicitoare poetică”. Așadar: ce personaj istoric credeți că a scris versurile care urmează? “De vreii să fii nemuritor Poete...

Continuare...


Powered by

Un nou virus pe Facebook

Sorin Tudorde @
23 July 2012

Fiți foarte atenți la notificările primite pe email care vă anunță că ați fost “tag-uiți” în poze de pe Facebook. Acestea pot ascunde viruși.

Specialiștii de la SophosLabs au identificat un nou virus informatic care amenință utilizatorii de facebook. Mai exact, aceștia primesc prin email notificări aproape identice cu acelea trimise de facebook care îi anunță că au fost “tag-uiți” într-o poză. Atunci când se accesează însă linkul din cadrul emailului se deschide mai întâi un site care infectează calculatorul, iar după câteva secunde, utilizatorul este redirectat către un cont de facebook ales la întâmplare.

Virusul se numește Troj/JSRedir-HW, iar utilizatorii îl pot identifica privind cu atenție mesajele primite: acestea sunt trimise de pe adresa notification@faceboook.com (un “o” în plus în cadrul cuvântului “facebook”).

(sursa)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri