Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un nou record pe piața de artă românească

Încă zece fotografii în ploaie

(și câteva versuri) Dincolo de ploaie, tu ca o primăvară sub stele necunoscute-aici, în odaie, absența ta cu unghiile înfipte...

Continuare...


Powered by

Un nou record pe piața de artă românească

Sorin Tudorde @
26 April 2013

Un tablou semnat de Ștefan Luchian a fost vândut cu 300.000 de euro la o licitație.

Este vorba despre lucrarea intitulată “Două fete”, lucrare semnată în stânga jos, cu roșu-brun, Lukian (1897-1899).  Și astfel, în urma licitației organizate de Goldart, pictura lui Ștefan Luchian a devenit cea mai scumpă pictură vândută pe piața de arta românească. Anterior, primul loc fusese deținut de pictura În iatac”, de Nicolae Tonitza, care fusese adjudecată în anul 2011 pentru suma de 290.000 de euro.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Puteți consulta aici top zece cele mai scumpe picturi vândute pe piața autohtonă.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. nicolae rosu

    si asa spalam bani....altfel nu imi pot explica pretul. apoi, dece nu se platesc dupa vanzari drepturile de autor mostenitorilor? nimic cou sub soare....aceleasi personaje distinse!!!!!!!!!!!!

Comentează

Parteneri