Un model de urmat

O poveste despre un model din industria modei care nu mă interesează și un model de viață care mă interesează.

Chantelle

Ea este Chantelle, este fotomodel, iar fotografia pe care o vedeți nu este trucată în niciun fel.

Mai exact: Chantelle suferă de vitiligo, o boală rar întâlnită care provoacă depigmentare unor porțiuni ale pielii. Și, da, Chantelle este singurul fotomodel din lume care suferă de o asemenea afecțiune. Ei bine, aceasta este partea care nu mă interesează: nu mă interesează dacă lumea modei a primit-o ca pe o curiozitate sau dacă a primit-o sincer. Nu mă interesează dacă este o mișcare de marketing și nu mă interesează dacă aceia care îi privesc prezentările sunt snobi sau nu.

Ceea ce mă interesează este că Chantelle este acolo, în lumina reflectoarelor. Că a reușit să treacă peste tonele de glume proaste din școală și că a ajuns acolo unde, mai mult ca sigur, nimeni nu i-ar fi dat vreo șansă atunci când și-a propus asta: în lumea frumoaselor femei ale lumii.

Ceea ce mă interesează este că Chantelle nu este o poveste. Și că tot mai mulți alți oameni vor prinde curaj și, încet, încet, poveste cu poveste, vom prinde a ne schimba cu toții mentalitățile. Și este bine că se întâmplă așa ceva.

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu