Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un mesaj pentru intreaga umanitate

Absența

Lăsându-ne unul pe altul răniți… Abia te-am părăsit și umbli în mine, cristalină sau tremurând, neliniştită rănită de mine însumi...

Continuare...


Powered by

Un mesaj pentru intreaga umanitate

Sorin Tudorde @
6 November 2012

Patru minute de neuitare: unul dintre cele mai mari discursuri din istoria umanității.

“Voi, oamenii, aveți puterea. Puterea de a crea și mașini și fericire. Voi, oamenii, aveţi puterea să faceţi viața liberă şi frumoasă, să transformați acestă viață într-o minunată aventură. Așadar, în numele democraţiei, haideți să folosim această putere: haideți să ne unim. Haideți să luptăm pentru o nouă lume, o lume decentă care oferă oamenilor şansa la muncă, care oferă un viitor, o bătrânețe și o siguranță. Promițând toate acestea, brutele au ajuns la putere. Dar au minţit. Nu şi-au ţinut promisiunile. Nu o vor face niciodată. Dictatorii se eliberează pe sine, dar înrobesc oamenii. Haideți să luptăm acum pentru a împlini aceaste promisiuni.”

Întregul discurs poate fi citit aici. Un discurs rostit de Charlie Chaplin în finalul filmului Dictatorul

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri