Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un foșnet de frunză

“Quartet Gala” sau Amurgul Zeilor

O sărbătoare a maturității, a experienței povestite prin dans, o Gală a sincerității și a emoției, cu un mesaj tulburător:...

Continuare...


Powered by

Un foșnet de frunză

Sorin Tudorde @
22 October 2014

..și o clipă de dragoste.

“Nu mă interesează un bărbat decât în măsura în care cred că-l stăpânesc ca femeie, în care cred că sunt pentru el, într-un moment din viață, o ființă unică, de neînlocuit. Știu că sunt femei mai frumoase decât mine, dar asta nu are nicio însemnătate, fiindcă oricât de frumoasă ar fi o femeie, se poate totdeauna ivi alta, care să fie și mai frumoasă; dar cred că poate exista o adâncime sufletească, o sensibilitate, o inteligență care pot însufleți în așa fel un anumit fizic, care pot crea o feminitate infungibilă, amalgam unic de însușiri de neînlocuit, cel puțin într-o clipă dată, pentru un om într-un anume climat sufletesc.

Sunt sigură că o clipă poate să închidă în ea, ca un foșnet de frunză, ceva din bucuria vieții și din durerea ei.

Nu-nțelegi că merită să trăiești pentru ca să vezi cum cad frunzele și apoi cum cresc mugurii, pentru o zi în care e soare, pentru alta în care plouă?”

Cella Serghi
(22 octombrie 1907 – 19 septembrie 1992)
Pânza de păianjen

fosnet-de-frunza

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri