Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un dascăl exemplar

Ninge cu dușmănie

“Doar eu mai stiu că ninsoarea a fost la-nceputuri iubire…” Ninge cu dușmănie, Cu ură cade zăpada Peste apele înghețate cu...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Un dascăl exemplar

Dacă ar fi trăit, astăzi i-am fi spus “La mulţi ani!”, însă înălţăm un gând pios către ceruri dorindu-i odihnă veşnică în pace şi amintindu-ne de dragostea cu care ne-a înconjurat, nu doar pe noi, studenţii săi, ci şi pe ceilalţi semeni ai săi: dragoste de copii, onestitate, corectitudine şi omenie!

Sunt doar câteva atribute ce-l definesc pe cel trecut prea devreme în nefiinţă, conf. univ. dr. Constantin Cheveresan – un adevărat dascăl şi un model pentru cei care, astăzi, desfăşurăm activităţi la catedră! Veţi rămâne veşnic în inimile noastre, dumneavoastră – cel care ne-aţi ridicat mai presus de ceea ce credeam că vom fi vreodată – şi năzuim că de SUS ne vegheaţi calea, ca un DASCĂL pe care nimeni altul nu-l va egala! Rest in peace, teach!

Conf. Univ. Dr. Constantin Chevereşan a fost profesorul care mi-a supravegheat formarea atât în perioada studenţiei, cât şi în momentul în care am debutat în învăţământ. L-am admirat mereu pentru omul simplu şi modest care s-a dovedit a fi. În acelaşi timp şi pentru empatia sa faţă de studenţi, colegi.

Timp de 10 ani a făcut naveta Timişoara – Arad pentru studenţii din Arad. A fost de-a lungul vieţii un om corect, ambiţios, perseverent. L-am admirat pentru caracterul său, pentru tactul didactic pe care îl dovedea.

Ultima oară când l-am văzut în viaţă a fost la un curs de vară găzduit de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. A ţinut un curs minunat şi ne-a demonstrat că se simte foarte bine în preajma studenţilor sau a absolvenţilor.

Regret enorm suferinţa pe care a încercat să o mascheze spunându-mi: „Copile, o să fie bine!”. Şase luni de zile am aşteptat încrezătoare că se va întâmpla un miracol. Am crezut în vindecare, rugăciune şi sfinţi. Iar în cele din urmă, boala a învins.

Voi continua să îl admir deoarece a fost modelul meu ca dascăl şi voi încerca să aplic tot ce m-a învăţat, în activitatea mea de la catedră. Îi voi fi veşnic recunoscătoare şi nu m-aş fi iertat dacă nu mi-aş fi luat rămas bun cum se cuvine.

Va trăi veşnic prin noi, oamenii pe care i-a format şi ne va călăuzi în continuare în devenirea noastră, chiar dacă numai spiritual. A fost persoana care ne-a motivat în ceea ce priveşte o carieră didactică şi sperăm că va fi mândru întotdeauna de noi.

A fost un om fericit. Se bucura de lucrurile mărunte, crezând în esenţa lor, scoţând la suprafaţă profunzimea acestora. Va rămâne în amintirea mea un dascăl onest, care s-a dedicat întru totul formării studenţilor şi totodată celor care aveau să-i ajungă viitori colegi. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească pe acest mare OM! Doi ani fără acest om minunat sunt mulţi, dar sperăm că ne veghează, de acolo, din veşnicie!

Szakacs Nadina Maria

Comentează

Parteneri