Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Un dascăl exemplar

Generatia care isi canta depresiile

O spun cercetătorii: muzica este din ce în ce mai puțin creativă. Și tot mai depresivă. Potrivit unui studiu făcut...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Un dascăl exemplar

Dacă ar fi trăit, astăzi i-am fi spus “La mulţi ani!”, însă înălţăm un gând pios către ceruri dorindu-i odihnă veşnică în pace şi amintindu-ne de dragostea cu care ne-a înconjurat, nu doar pe noi, studenţii săi, ci şi pe ceilalţi semeni ai săi: dragoste de copii, onestitate, corectitudine şi omenie!

Sunt doar câteva atribute ce-l definesc pe cel trecut prea devreme în nefiinţă, conf. univ. dr. Constantin Cheveresan – un adevărat dascăl şi un model pentru cei care, astăzi, desfăşurăm activităţi la catedră! Veţi rămâne veşnic în inimile noastre, dumneavoastră – cel care ne-aţi ridicat mai presus de ceea ce credeam că vom fi vreodată – şi năzuim că de SUS ne vegheaţi calea, ca un DASCĂL pe care nimeni altul nu-l va egala! Rest in peace, teach!

Conf. Univ. Dr. Constantin Chevereşan a fost profesorul care mi-a supravegheat formarea atât în perioada studenţiei, cât şi în momentul în care am debutat în învăţământ. L-am admirat mereu pentru omul simplu şi modest care s-a dovedit a fi. În acelaşi timp şi pentru empatia sa faţă de studenţi, colegi.

Timp de 10 ani a făcut naveta Timişoara – Arad pentru studenţii din Arad. A fost de-a lungul vieţii un om corect, ambiţios, perseverent. L-am admirat pentru caracterul său, pentru tactul didactic pe care îl dovedea.

Ultima oară când l-am văzut în viaţă a fost la un curs de vară găzduit de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. A ţinut un curs minunat şi ne-a demonstrat că se simte foarte bine în preajma studenţilor sau a absolvenţilor.

Regret enorm suferinţa pe care a încercat să o mascheze spunându-mi: „Copile, o să fie bine!”. Şase luni de zile am aşteptat încrezătoare că se va întâmpla un miracol. Am crezut în vindecare, rugăciune şi sfinţi. Iar în cele din urmă, boala a învins.

Voi continua să îl admir deoarece a fost modelul meu ca dascăl şi voi încerca să aplic tot ce m-a învăţat, în activitatea mea de la catedră. Îi voi fi veşnic recunoscătoare şi nu m-aş fi iertat dacă nu mi-aş fi luat rămas bun cum se cuvine.

Va trăi veşnic prin noi, oamenii pe care i-a format şi ne va călăuzi în continuare în devenirea noastră, chiar dacă numai spiritual. A fost persoana care ne-a motivat în ceea ce priveşte o carieră didactică şi sperăm că va fi mândru întotdeauna de noi.

A fost un om fericit. Se bucura de lucrurile mărunte, crezând în esenţa lor, scoţând la suprafaţă profunzimea acestora. Va rămâne în amintirea mea un dascăl onest, care s-a dedicat întru totul formării studenţilor şi totodată celor care aveau să-i ajungă viitori colegi. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească pe acest mare OM! Doi ani fără acest om minunat sunt mulţi, dar sperăm că ne veghează, de acolo, din veşnicie!

Szakacs Nadina Maria

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.