Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Umor urban

“Vegheați să nu mi se piardă cântecele”

Cele din urmă cuvinte ale unui mare român. O amintire relatată de, Mărioara Porumbescu, sora poetului, compozitorului și teologului român...

Continuare...


Powered by

Umor urban

Sorin Tudorde @
22 June 2011

Pentru artistul graffiti OakOak, strada este doar un loc de joacă în care noi toți suntem incitați să ne reamintim zâmbetele copilăriei.


Francezul OakOak are un talent incredibil de a transforma peisajul urban și, o dată cu aceasta, de a ne transforma, într-o oarecare măsură pe noi toți. Pentru că OakOak a reusțit cumva să păstreze intacte acele lucruri pe care noi, ceilalți, le pierdem câte puțin în fiecare zi: bucuria și creativitatea copilăriei, privirea mereu curioasă îndreptată spre lucrurile întâlnite în cale, refuzul banalitații.

Și astfel se face că un capac de canalizare ia forma unui iPad, o fisură într-un gard se transformă într-un deșert străbătut de cămile, o banală ușă de bloc devine un Robin Hood, iar simbolurile culturii urbane – de la Charlie Chaplin la Edvard Munch – încep să împânzeacă orașul în neașteptate (re)aduceri aminte.

Mai multe imagini pe site-ul lui OakOak.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri