Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Umor urban: ei trăiesc!

Dragoste la singular

Cum să iubesc? Nu ştiu a-ţi arăta. Cum să trăiesc? Nu ştiu a te-nvăţa. Cum să ascult? Nu ştiu a-ţi...

Continuare...


Powered by

Umor urban: ei trăiesc!

Sorin Tudorde @
30 November 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

“O reînviere experimentală a lucrurilor în spațiul urban.”

Astfel își definește designerul german Timm Schneider proiectul de intervenții urbane They live. Un proiect extrem de amuzant: folosind simple bile de polistiren sau mingi de tenis de masă desenate astfel încât să se asemene cu ochii personajelor din desenele animate, Timm însuflețește obiecte banale din peisajul urban.

“Ochii au darul de a face ușor de înțeles ceva ce altfel ar fi greu de explicat: percepția. Ei pot schimba modul în care ne raportăm la lucruri. De pildă, un coș de gunoi poate devenite imediat un monstru de jucărie.”

“Dintr-o dată, lumea care ne înconjoară nu mai este ceva fix, ci devine ceva ce se poate schimba. Iar oamenii își dau seama de acest lucru într-un mod foarte optimist, primind totul cu un zâmbet pe fețe. Ceea ce înseamnă mai mult decât aș fi putut spera.”

Pagini: 1 2 3

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.