Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ultimele ore de vară

Salariu de 100.000 de euro pe luna. In Bucuresti

“Peste 100.000 de euro pe lună. Atât a încasat anul trecut cel mai bine plătit salariat din Capitală, potrivit datelor...

Continuare...


Powered by

Ultimele ore de vară

Sorin Tudorde @
22 September 2014

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Pentru că, anul acesta, toamna astronomică începe în această noapte, la ora 02:29. Fix.

Cum se poate ca toamna să înceapă la o anume oră? Foarte simplu: mâine este echinocțiul de toamnă, iar echinocțiul (numit și echinox) este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc. Prin urmare, momentul cu pricina poate fi calculat cu exactitate. Așadar, cu exactitate: toamna va începe în noaptea de 23 septembrie, la ora 02:29.

Și, dacă tot suntem în 22: știați că, din 1582, de când a fost alcătuit calendarul gregorian (1582), echinocțiul de toamnă a căzut mai ales în zilele de 22 sau 23 septembrie? Și că va cădea pentru prima oară în data de 21 septembrie abia în anul 2092?

Și, da: După echinocțiul de toamnă, ziua va scădea treptat, până la solstițiul de iarnă.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Paspartu

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.