“Tunelul Iubirii” din România este promovat de Uniunea Europeană

O veste bună pentru îndrăgostiții de pretutindeni.

Tunelul-Iubirii-1

“Tunelul Iubirii” – o porțiune de cale ferată abandonată situată între orașele Oțelul Roșu și Caransebeș pe marginile căreia sunt arbori care creează un tunel verde și plin de romantism – a fost inclus în ediția 2014 a listei “Redescoperă Europa”, listă realizată de Parlamentul European (PE) și promovată online pe site-ul instituției și pe conturile din social media.

Tunelul-Iubirii-2

“Redescoperă Europa” este o listă care cuprinde 28 de “comori ascunse” ale Uniunii Europene care ar trebuie vizitate (printre acestea, în afară de “Tunelul Iubirii”, sitându-se și obiective turistice ca lacul Morskie Oko din oraşul polonez Zakopane, Giant’s Causeway, un obiectiv ce constă în aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat în partea de nord-est a Irlandei de Nord, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-d’Issarlès din Franţa sau Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca).

Tunelul-Iubirii-3

Întreagă listă “Redescoperă Europa” poate fi consultată aici. Celelalte liste realizate de Parlamentul European pe Foursquare (și promovate pe site-ul PE și conturile sale din social media) pot fi găsite aici. Nu în ultimul rând: Transfăgărășanul este și el promovat prin intermediul listei “Descoperiți Europa“.

Tunelul-Iubirii-4

(sursa: Mediafax; foto: Florin Avramescu)

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. JKN

    Doar in ultima poza e tunelul dintre caransebes si otelu-rosu, restul sunt poze a celui din Ucrania…

    1. Adriana G.

      E adevarat ca poze cu un tunel verde aparent identic circula de mai mult timp, ca fiind din Ucraina; cele de fata reprezinta insa toate, din cat imi dau seama, unul si acelasi tunel, asa ca ori e cel din Romania (cel din Ucraina fiind altul, poate luat ca model pentru cel romanesc), ori e tot cel stiut, plasat anterior, eronat, in Ucraina.

Adaugă comentariu