Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Trenul cu umbre

Cel mai lung cuvant din lume

Începe cu “methio”, se termină cu “leucine” și are nu mai puțin de 189.819 litere. Este denumirea științifică a proteinei...

Continuare...


Powered by

Trenul cu umbre

Sorin Tudorde @
11 June 2011

Cum ar fi ca viața să fie un spectacol de umbre?

Pe locomotiva unui tren de jucărie care circulă în perimetrul unei camere întunecose se află un led aprins. În timp ce trenul se mişcă lent de-a lungul traseului său, micile obiecte întâlnite în cale sunt proiectate pe pereți și pe tavan la dimensiunile unor obiecte reale.

Despre teatrul de umbre am mai vorbit. Chiar dacă gândul ne poate duce într-acolo, aici este vorba de altceva. De un sentiment nou, de vreme ce, privitorului i se creează senzația că participă la acestă călătorie. Că traiește întreaga poveste individual și, mai mult, că însăși povestea este construită de el și pentru el.

Instalația artistică se numește Cel de-al zecelea sentiment, este opera artistului japonez Ryota Kuwakubo și a fost expusă în cadrul NTT InterCommunication Center din Tokyo.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri