Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Trec prin lume desenand-o!

Tinerii de la Alexandria nu mai sunt liceenii naivi de altădată

Cu puțină atitudine si susținere din partea unor nume deja consacrate de pe scena de teatru, cinematografie și muzică, orice...

Continuare...


Powered by

Trec prin lume desenand-o!

Sorin Tudorde @
7 April 2011

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Duminică, 10 aprilie 2011, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, Dan Perjovski va susţine conferinţa cu tema Trec prin lume desenând-o!.

Însoţită de imagini, prelegerea sa intitulată “Trec prin lume desenând-o!” va trasa 25 de ani de artă şi atitudine, de la cenzura comunistă la aberaţiile pieţei de artă. „Vor fi atinse punctele nevralgice ale scenei de artă actuale, subfinanţată, ironizată (ponei roz) şi cu unicul muzeu de artă contemporană captiv în Parlament″, anunţă artistul în prologul conferinţei, dezamăgit în fond de acest arc peste timp: „în anii ‘90 vorbeam despre libertate, acum vorbim despre bani”.

Grafician, autor de performance şi ilustrator la Revista 22, Dan Perjovschi este un artist român, care expune în unele din cele mai importante muzee şi expoziţii de artă ale lumii. Desenele sale sunt comentarii asupra problemelor politice, sociale şi culturale curente, marcate de istoria, tradiţiile şi cultura locului în care expune. A primit premiul George Maciunas, în 2004, precum şi Henkel CEE Prize for Contemporary Drawing, în 2002, la Viena. În fond, el face ceea ce a visat dintotdeauna: merge prin lume, desenând-o!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Paspartu

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.