Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Traditie in moda: Simo Julia

10 sfaturi pentru femeile singure

Ce trebuie să facă o femeie singură pentru a-și găsi perechea potrivită. Iată 10 “sfaturi practice” publicate în 1938 în...

Continuare...


Powered by

Traditie in moda: Simo Julia

WebCulturade @
21 November 2011

Cămăşi cusute cu fire, fuste creţe, veste de postav decorate cu panglici… toate lucrate de Simo Julia vor fi arătate şi admirate în expoziţia Tradiţie în modă, deschisă în perioada 24 – 29 noiembrie 2011, la Sala Acvariu, de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Atelierul de creaţie Casa Rustika a fost înfiinţat de Simó Júlia în anul 1993, în satul Ilieni, din judeţul Covasna. În atelierul său, artistul realizează, din materiale naturale, porturi şi vestimentaţie nobiliară, burgheză şi ţărănească pentru folosinţa zilnică. Totodată sunt confecţionate porturi tradiţionale din Transilvania şi decoraţiuni interioare (feţe de masă, perdele, cuverturi de pat, covoare şi preşuri).

Expoziţia este o ocazie unică de prezentare a modei în tradiţie, implicit bogăţia şi varietatea porturilor tradiţionale româneşti ca sursă de inspiraţie. Creatoarea crede că poate să ofere tuturor celor care se interesează de cultura populară, o vestimentaţie adecvată, modernă, dar şi tradiţională, pentru evenimente deosebite, dar şi pentru toate zilele.

Produsele sale au fost şi sunt prezentate în cadrul târgurilor şi expoziţiilor din România, Ungaria, Slovacia, Serbia, Austria şi Elveţia.

Curatorul expoziţiei: Oana Halpern . Intrarea este liberă.

Despre autor

Comentează

Parteneri