Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Te cunosc?

Ravase. Cu bucurie

Pentru iubitorii de carte și îndrăgostiții de înțelepciune. Dacă aș fi lucrat la unul dintre cotidianele centrale, aș fi numit...

Continuare...


Powered by

Te cunosc?

Sorin Tudorde @
10 August 2012

Incredibila poveste a unui om care și-a recuperat viața cu ajutorul facebook.

În anul 2010, indianul Mayank Sharma a fost diagnosticat cu meningită tuberculoasă, o afecțiune severă a sistemului nervos central. După o săptămână petrecută în spital, a fost externat. Însă își pierduse complet memoria. Toți cei 27 de ani trăiți până atunci fuseseră șterși de un burete invizibil.

“Nu aveam nici cea mai vagă idee cine sunt rudele mele. Că ea este mama mea, că el este tatăl meu sau că el este fratele meu…”

După un timp a putut să folosească din nou calculatorul. Și, intrând pe facebook a (re)descoperit optiunea “People You May Know”. Și a început să le scrie tuturor un mesaj simplu: “Te cunosc?”. Iar unii dintre acești oameni l-au ajutat să-și recapete viața. Priviți.

“Trecutul te face să fii cine ești, nu-i așa? Atunci cine sunt eu?”

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri