Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Tatal meu, falsificatorul

De ce nu e bine sa ai peste 354 de prieteni pe Facebook?

“Cele mai recente date, prezentate de Societatea de Psihologie socială şi studiul personalităţii din Statele Unite, relevă faptul că utilizatorii...

Continuare...


Powered by

Tatal meu, falsificatorul

Sorin Tudorde @
10 September 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

O marturisire cât o mie de povești. Și o povestire cât o mie de mărturii.

În cadrul conferințelor Ted, Sarah Kaminsky spune extraordinara poveste a tătălui său. Pentru că există povestiri care nu trebuie uitate. Fie și pentru că ne reamitesc faptul că eroii au existat în viața reală înainte de a exista în cărți sau filme.

“Sunt fiica unui falsificator, Dar nu a unui falsificator obișnuit… Când auziți cuvântul “falsificator”, adesea vă gândiți la “mercenar”. pentru că vă gândiți la “bani falși” sau “fotografii false”. Tatăl meu este un astfel de om. De-a lungul a 30 de ani din viața, a făcut acte false. Dar nu pentru sine, ci întotdeauna pentru alții, pentru a veni în ajutorul celor persecutaţi şi asupriţi. Permiteţi-mi să vi-l prezint. El este tatăl meu, la vârsta de 19 ani. Totul a început în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Avea pe atunci 17 ani și s-a trezit aruncat intr-un atelier de documente falsificate. A devenit rapid expertul în documentele falsificate al Rezistenței, iar după Eliberare, a continuat să facă acte false până în anii ’70.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.