Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Țara cireșilor înfloriți

Epistolă

Dragul meu, Îmi imaginez câtă uimire îţi va provoca forma cumva desuetă, anacronică a acestui mesaj: scrisoarea. Fiind însă vorba...

Continuare...


Powered by

Țara cireșilor înfloriți

Sorin Tudorde @
5 April 2014

O galerie de imagini.

ciresi-1

Pentru japonezi, înflorirea cireșilor este un simbol al norilor (pentru că aceștia înfloresc în masă) și, în același timp, natura efemeră a vieții. Hanami – arta de a contempla înflorirea cireșilor este un obicei care a început în perioada Nara (anii 710 – 794) și, la început, era o practică a aristocrației. S-a răspândit însă rapid printre samurai, iar apoi printre oamenii de obișnuiți, iar astăzi este un fenomen urmărit și anunțat de meteorologi astfel încât cât mai multă lume să se poată bucura de Sakura – floarea cireșului japonez. Iată câteva imagini ale cireșilor din Japonia, așa cum au fost ei fotografiați în primăvara anului 2014.

ciresi-2

ciresi-3

ciresi-4

ciresi-6

ciresi-7

ciresi-8

ciresi-9

ciresi-10

(via)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri