Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Țara cireșilor înfloriți

O Mona Lisa din cesti cu cafea si un da Vinci din cuie

Dacă ar fi știut Leonardo… După ce v-am prezentat replica celebrei Nopți înstelate a lui Vincent van Gogh creată din...

Continuare...


Powered by

Țara cireșilor înfloriți

Sorin Tudorde @
5 April 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

O galerie de imagini.

ciresi-1

Pentru japonezi, înflorirea cireșilor este un simbol al norilor (pentru că aceștia înfloresc în masă) și, în același timp, natura efemeră a vieții. Hanami – arta de a contempla înflorirea cireșilor este un obicei care a început în perioada Nara (anii 710 – 794) și, la început, era o practică a aristocrației. S-a răspândit însă rapid printre samurai, iar apoi printre oamenii de obișnuiți, iar astăzi este un fenomen urmărit și anunțat de meteorologi astfel încât cât mai multă lume să se poată bucura de Sakura – floarea cireșului japonez. Iată câteva imagini ale cireșilor din Japonia, așa cum au fost ei fotografiați în primăvara anului 2014.

ciresi-2

ciresi-3

ciresi-4

ciresi-6

ciresi-7

ciresi-8

ciresi-9

ciresi-10

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.