Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Tanar student caut revolutionar

Ucrainienii au talent

Uluitor? Puțin spus. Priviți! Cu acestă animație în nisip, artista Ksenyia Simonova a câștigat în anul 2009 competiția Ucrainienii au...

Continuare...


Powered by

Tanar student caut revolutionar

WebCulturade @
17 June 2011

Joi, 23 iunie 2011, ora 18:00, în cadrul unei noi întâlniri a Clubului Filantropia, se va dezbate cartea coordonată de Zoltan Rostas şi de Florentina Ţone, Tânăr student caut revoluţionar, Vol. I, La început a fost frica, publicată la Editura Curtea Veche în 2011.

“Ani de zile am auzit în mediul universitar spunându-se că „tineretul de azi”, chiar şi cel din facultăţile de ştiinţe sociale şi umaniste, nu ştie istorie, nu este interesat de aceasta şi habar n-are de Revoluţie. În astfel de condiţii, ce poate face un profesor de la Facultatea de Jurnalism: îşi trimite studenţii şi studentele după revoluţionari. Ca atare, culegerea de faţă este o altfel de carte, bazându-se nu pe procese-verbale ale unor comisii parlamentare sau pe anchete judiciare, ci pe mărturii înregistrate de tineri de aceeaşi vârstă cu Revoluţia.” (Zoltán Rostás)

Participă, alături de cei doi autori: Grigore Cartianu, jurnalist, Adrian Cioroianu, istoric, Doina Jela, scriitoare, Dumitru Sandu, sociolog, Liviu Tofan, director IRIR. Moderator: Şerban Anghelescu, etnolog. Unde? În librăria Cărtureşti MŢR (LA NUIELE).

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi, iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii şi de aprige dezbateri.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Comentează

Parteneri