Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Suntem o specie de editori

Autoportret: creativitatea si intelepciunea unei vieti

Autoportretele creative ale unui artist în vârstă de 65 de ani. Artistul olandez Teun Hocks s-a născut în anul 1947...

Continuare...


Powered by

Suntem o specie de editori

Sorin Tudorde @
28 March 2012

Astăzi, suntem o specie de editori. Cu toţii reciclăm, scurtăm şi tăiem, remixăm şi încărcăm online.

Putem face imaginile să facă orice. Avem nevoie doar de un ochi, un creier, o camera foto, un telefon, un laptop, un scanner, un punct de vedere. Şi când nu edităm, creăm. Creăm mai mult decât oricând, pentru că resursele noastre sunt nelimitate, iar posibilitățile infinite.

Avem un internet plin de inspirație: Profundul, Frumosul, Deranjantul, Ridicolul, Banal, Autohtonul, Intimul. Avem cele-mai-sensibile camere care înregistrează cea mai vagă lumină și  întunericul cel mai întunecat. Acest potențial tehnologic are consecinţe creative. Ne schimbă simțurile privind ceea ce înseamnă a crea. Și are ca rezultat munca pe care o simțim ca pe o joacă. Munca transformând vechiul în nou, înnobilând banalul.

Munca având un trecut, dar care se simte pe deplin prezentă. Vrem să-i conferim acestei munci un nou statut. Iar lucrurile vor fi diferite de acum înainte…

Manifestul Arles (autori: Clément Chéroux, Joan Fontcuberta, Erik Kessels, Martin Parr și Joachim Schmid), o minunată completare a Manifestul Holstee.

(via)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri