Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sunetul Africii

Majorete, măi băiete!

Știați că există un campionat național al majoretelor? Și, firește, campionate județene ale majoretelor, în completarea campionatului național? Și, știați...

Continuare...


Powered by

Sunetul Africii

Vladimir Stoicescude @
24 October 2013

Sunt fascinat de muzica și de cultura africană, sa ascultam:

Pentru că am tendința să pornesc pe o tangentă și să nu mă opresc până nu o epuizez ori găsesc alta mai interesantă, ascultați și câteva melodii care nu sunt corelate cu atmosfera pe care eu am vânat-o.

Ayo este născuta în Germania, tatăl este nigerian și mama este româncă. “Without You” este o melodie dedicata tatălui ei, o melodie în care vorbește și despre problemele cu care mama ei s-a luptat.

Dire Straits și Eric Clapton cantand “Brothers in Arms” de ziua lui Nelson Mandela.

“Waka Waka” este imnul Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud. Majoritatea cunoașteti varianta cântată de Shakira, puțini cunosc varianta originală.

În incheiere, Paul Simon cantand “Call me Al” în Zimbabwe.

Foto: Nick Brandt 

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Vladimir Stoicescu

| Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Comentează

Parteneri