Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sunete

Despre oribilele pericole ale lecturii

Chiar și lectura face “victime”. Aceasta păgubește natura umană încă din cele mai vechi timpuri, iar istoria ne poate arăta...

Continuare...


Powered by

Sunete

Maria-Roxana Bischinde @
11 December 2018

Vioara este un un vis sonor magic.

Este un vis care ne poate face să evadăm din acele abisuri ale existenței și să ne înălțăm ochii către cer. Este o forță arhimedică, dar sonoră. Sunetul ei te învăluiește ca într-o haină a tandreții, din care îți poți țese alte veșminte pentru tot restul vieții.

În astfel de veșminte te simți în siguranță: sunt în fond, veșminte transcendentale de care sufletul se agață pentru a-și regăsi starea de liniște și căldură. Doar pentru o clipă, vioara anulează tot ceea ce nu este frumos în jurul nostru și ne redă acea stare unde fiecare suntem acceptați. Relația cu vioara îți poate schimba viața pentru totdeauna. Te face să îi aparții, ”te fură” pe tine ca și privitor al ei, îți ”fură” timpul existențial pentru a ți-l reda sub o altă formă – aceea a timpului cu altă dimensiune.

Vioara ne deschide, așadar, o buclă temporală de o frumusețe rară și de o inevitabilitate cosmică.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Maria-Roxana Bischin

Maria-Roxana Bischin

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici.

Comentează

Parteneri