Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Strofe pentru zăpadă

“Noi suntem excepționali, dar suntem amărâți. Avem ghinion.”

Andrei Pleșu: câteva ironii la adresa lui Dan Puric. Domne’, noi suntem excepționali, dar suntem amărâți. Avem ghinion. Avem calități,...

Continuare...


Powered by

Strofe pentru zăpadă

Sorin Tudorde @
6 January 2015

Nu te dorește-aproape nimeni, deși te-așteaptă toți să vii…

Mireasă-a brazilor geometrici și-a brazdelor însămânțate – solemnitate albă, rece, fatală, mută și divină – tu vii cu grații de Madonă sau de Fecioară bizantină și pleci cu gesturi de bacantă, stigmatizată de păcate.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Nu te dorește-aproape nimeni, deși te-așteaptă toți să vii… Și frumusețea ta bizară n-o cântă nimeni decât, poate, îndrăgostiții de imagini abstracte și imaculate – cuminții tăietori de lemne și nebunaticii copii.

Și totuși, când cobori – suspectă, insinuantă și egală – pe câmp, pe arbori și pe ape, pe străzi, pe case și pe noi, tu schimbi în plăsmuiri lunare întreaga pastă de noroi, iar pe Maria din Magdala o-mbraci în peplum de vestală.

Și-n timp ce toți, deopotrivă, pigmei și umiliți, simțim puterea-ți magică ce-ngheață, distruge, arde și creează, doar ciorile, sacerdotale te mai insultă și-ți pătează – cu ieroglifele lor negre și stranii – albul unanim.

Ion Minulescu,
(6 ianuarie 1881 – 11 aprilie 1944)
Strofe pentru zăpadă (martie 1920)

strofe-zapada

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri