Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Street Art: exemplul polonez

Svetlana Alexievich a primit premiul Nobel pentru literatură pe 2015

Scriitoarea bielorusă Svetlana Alexievici (67 de ani) a primit Premiul Nobel pentru Literatură 2015. WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră....

Continuare...


Powered by

Street Art: exemplul polonez

Sorin Tudorde @
30 September 2011

“Arta stradală este, fără îndoială, una dintre cele mai puternice mişcări artistice din cultura contemporană şi dîn istoria artei în general.”

Citatul face parte din mesajul transmis de Hanna Zdanowska, primarul orașului polonez Lodz, cu ocazia inaugurării oficiale a Urban Forms Gallery. Ce este Urban Forms? Ei bine…

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“Ideea fundamentală a acestui proiect este de a crea o expozitie permanenta de artă stradală în spaţiul public din centrul oraşului Lodz. Expoziţia va fi compusă, în majoritate, din lucrări de format mare pictate direct pe clădirile dinn centrul oraşului Lodz de către reprezentanţi proeminenți ai acestei arte din întreaga lume.”

Aryz (Spania)

Urban Forms Gallery este un proiect organizat de către Primăria orașului Lodz în colaborare cu Ambasada Spaniei. Sau, altfel spus, în timp ce noi, în relațiile cu Spania, ne lăudăm cu victorii diplomatice privind obținerea permiselor de muncă pentru căpșunari, polonezii construiesc proiecte pe termen lung în turism.

SatOne (Germania)

Și, mai important: proiecte rentabile. Pentru că Urban Forms a stârnit deja valuri uriașe în lumea artei stradale din întreaga lume și, prin aceasta, în presa tradițională și presa online din întreaga lume.

Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Cosmin

    Din păcate la noi pe străzi vezi mai mereu mâzgâlituri ce conțin mesaje fără nici un sens sau cuvinte obscene. Rar mai găsești ceva frumos...

Comentează

Parteneri