Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Stray

Pasărea albastră

“Este îndeajuns de frumos pentru a face un bărbat să plângă…” “există o pasăre albastră în sufletul meu care vrea...

Continuare...


Powered by

Stray

Sorin Tudorde @
16 October 2011

O animație cu dichis.

Stray este povestea unui pisici vagaboande care speră să devină, ca și Simon’s Cat, o vedetă pe internet. Însă, în mod ironic, devine o pisică Nyan în viața reală.

Ce este aceea o pisică Nyan? Ei bine, acesta este dichisul animației. Pisica Nyan este o vedetă a graficii online. Simplu spus, este un gif animat reprezentând o pisică zburând prin spațiu, care lasă în spate dâre de lumină în culorile curcubeului.

Ce înțelegem, în acest caz, prin “vedetă”? Pe 5 aprilie 2011 a apărut pe youtube primul video reprezentând o pisică Nyan. În doar două săptămâni, filmulețul a strâns peste 1 milion de vizualizări, iar până la data scrierii acestui articol a strâns peste 42 de milioane de vizualizări. Iată-l.

Frumusețea animației din Stray, scurt-metrajul realizat de australianul Guy Collins în colaborare cu Mondo Media, stă tocmai în folosirea referințelor la Simon’s Cat și pisica Nyan. Este, dacă doriți, “o parodie online a unei parodii online prin intermediul altei parodii online”. Priviți. 🙂

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.