Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Stimate Doamne, va multumesc!

Minuni pe asfalt

O galerie de imagini de la cel mai mare festival internațional de desene pe asfalt. Anual, în Lake Worth, Florida,...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Stimate Doamne, va multumesc!

Exista oameni ce intra in viata ta si raman o perioada de cativa ani, lasandu-si amprenta asupra unor decizii ce vor fi luate in viata. Mai mult, acesti oameni sunt si parte a unei temelii solide in constructia ta ca om, cu tot ce presupune ea. Imaginea acestora nu se va sterge niciodata din memoria noastra. Conditia e sa fie o imagine pozitiva pe care s-o asociezi cu acele amintiri eterne.

In memoria mea, imaginea doamnelor profesoare Cornelia Craciunescu – limba si literatura romana – si Mihaela Tudoran – limba franceza si limba italiana – n-o poate modifica nimeni si nimic. Da, sunt norocos pentru ca pot sa vorbesc despre imaginea profesorului preferat la dublu.

Cele mai frumoase momente de atunci se reflecta in prezent prin convorbirile telefonice avute cu prilejul unor ocazii speciale sau pur si simplu pentru ca imi face placere sa stiu ca persoanele care conteaza intr-un fel sau altul pentru mine, chiar daca teoretic relatia profesionala nu mai exista de ani buni.

Daca as sta sa argumentez pentru fiecare dintre cele doua doamne de ce sunt atat de importante pentru mine, ar fi dificil… Din pacate, prin intermediul unor cuvinte insirate cu rost, totusi nu pot exprima indeajuns respectul, multumirile, admiratia si simpatia pe care le simt fata de aceste doua Doamne.

Marquez spunea ca “viata nu este ce ai trait, ci ce-ti amintesti ca ai trait si cum ti-o amintesti pentru a povesti”. Nu stiu daca sunt un povestitor bun, dar stiu ca amintirile mele sunt vii si asa vor ramane pentru tot restul vietii… Amintiri precum acestea sunt si cele doua profesoare de care vorbeam mai sus.

Stimate doamne, va multumesc pentru anii de liceu in care-am avut sansa sa va fiu elev,

Catalin Vieru

    Comentarii
  1. Maria Ibolya Mos

    Intrebarea "Ai multumit si tu?" m-a inspirat sa i-au multe decizii.
    Exista un dascal, profesor de fizica, dl. Petrareanu, care m-a ajutat, simpu, sa simt ca naturaletea unei femei ar putea fi cel mai important lucru pe care, EA, il poate oferi. Astazi, datorita unui prieten foarte drag, mi-am adus aminte de acest Dar.. Ii multumesc, insa, numai dascalului meu, pentru ca el, doar, o amintire inteleapta a trecutului meu. Si tinarului meu amic am sa ii multumesc, cindva, undeva in..viitor.
    Cu dragoste si respect, Maria Ibolya,

Comentează

Parteneri