Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Stimată Doamnă Profesor Camelia Costin,

Dezleagă-mă!

dezleagă-mi aşteptările de tine şi sufletul dezleagă-mi-l de tot! dă-mi dreptul să te uit precum îmi vine şi lasă-mă să-mi...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Stimată Doamnă Profesor Camelia Costin,

Mi-ar fi greu să mai găsesc o relaţie emotionantă, așa cum a fost aceea pe care am construit-o cu dumneavoastră pe parcursul anilor de liceu. Recunosc, foarte rar se poate întâmpla să întâlnesc persoane faţă de care să înclin mai mult decât stimă şi admiraţie. Mulţi profesori au câştigat respect, uimindu-mă cu profesionalismul dumnealor, însă dumneavoastră în ochii mei aţi întrunit însuşirile nu numai ale unui “profesor”, dar în special cele ale unui “om”. Aţi pus în relaţia noastră omenia pe primul loc, urmată apoi de relaţia educaţională. Mi-aţi fost un bun îndrumător şi mentor nu numai în cadrul liceului, dar şi în particular. Mi-aţi oferit încrederea şi suportul pe care, într-un învelis atât de sincer, nu le-am mai primit. Stiaţi despre mine un singur lucru : îmi place limba şi literatura română. Cu ajutorul oferit de dumneavoastră, mi-am depăsit limitele.

După cei doi ani de lucru, în care munceam pentru mine şi pentru a-mi atinge scopul: de a ajunge un bun jurnalist, un gând străin mi-a invadat minţile. Mi-am schimbat direcţia spre un alt profil, de altfel rece: economia. M-am simţit vinovată.

Acum, cu nostalgie, vă împartaşesc faptul că in ciuda preocuparilor mele pentru acel profil, evadam pentru a mă întalni cu prima mea iubire. Inca mai am în gând : “daca ar şti doamna profesor că nu am renunţat”, însă niciodată nu am avut curajul de a vă întâlni şi a vă da o explicaţie pentru alegerea facută. Cert este că acum, din ce în ce mai mult, recapăt suflul. In numele momentelor dedicate împreună, lucrând cot la cot, am revenit în luptă.

Vă mulţumesc pentru ceea ce aţi sădit în mine atât de pregnant. Da, dumneavoastră: doamna Profesor de Limba si Literatura Romana, Camelia Costin, din cadrul Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, Brăila.

Cu admiraţie şi recunoştinţă,
Maria-Mădălina Chilă
Blog | Facebook | Twitter

Comentează

Parteneri