Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Stapanul nuielelor

Cum a fost batjocorit Brâncuși în propria țară

Și cum era să fie demolată Coloana Infinitului. Și cum Constantin Brâncuși ar putea deveni “cetățean de onoare” al țării...

Continuare...


Powered by

Stapanul nuielelor

Sorin Tudorde @
12 April 2011

Sculptorul Patrick Dougherty folosește un mediu de lucru mai puțin obișnuit: copacii. Și, cu toate acestea, nu este un sculptor în lemn în înțelesul tradițional al cuvântului: lucrările sale nu dau formă rigidității lemnului, ci, dimpotrivă, folosesc flexibilitatea acestuia.

De aproape 30 de ani, Patrick Dougherty construiește instalații artistice din nuiele. A început cu lucrări mai mici, în curtea casei sale, apoi a trecut la lucrări de dimensiuni mari. Până la această oră, Patrick Dougherty este autorul a peste 200 de sculpturi de mari dimensiuni răspândite prin toate colțurile lumii. Iată doar câteva dintre acestea.

Mai multe imagini ale instalațiilor lui Patrick Dougherty pe site-ul artistului.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri