Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Simte-ma

Brațe de fulgi

Brațe de fulgi, De culori nepătrunse, M-ascund printre ele Să-mi caut lumina- Ești versul în care Cuvintele-mi plânse Urmatu-și-au matca,...

Continuare...


Powered by

Simte-ma

Sorin Tudorde @
3 May 2012

Tehnologia ne-a îndepărtat. Va putea ea oare să ne reaproprie?

În procesul de comunicare cu o persoană dragă, nu conţinutul mesajelor, ci mai degrabă perceperea prezenţei acelei persoane. Pornind de la această constatare, Marco Triverio a realizat Feel Me – o aplicație interactivă, în timp real, pentru telefoanele mobile.

Feel Me pare a fi simplă aplicaţie de tip SMS. Însă, artunci când doi oameni privesc conversația pe care o au, atingerile de pe ecranul unui telefon mobil apar pe ecranul celuilalt telefon sub formă de mici puncte. Iar atingerea aceluiaşi punct declanșează o mică reacție – o vibrație sau un sunet – semnalând că ambele persoane se află acolo, în același timp. Feel Me creează o legătură “jucăușă”, deschizând un canal pentru o conexiune non-verbală și interactivă.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.