Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sighișoara

Alge

Două experimente vizuale. Alge este un experiment vizual de grupul creativ Tell No One (alcătuit din regizorii Luke White și...

Continuare...


Powered by

Sighișoara

Sorin Tudorde @
6 June 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Timpul și timpurile unui oraș medieval.

“Prima atestare documentară a așezării este din anul 1280 sub numele de Castrum Sex. În anul 1298 este menționată denumirea germană Schespurch (mai târziu “Schäßburg”). Localitatea este menționată în anul 1367 ca “civitas” (oraș). Numele românesc al orașului este atestat în scris din anul 1435. Forma “Sighișoara” a pătruns în română pe filieră maghiară, fiind o adaptare a numelui “Segesvár” (“cetatea Segheș”). Centrul orașului medieval Sighișoara este listat din anul 1999 în patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind protejat ca atare.” (Wikipedia)

O filmare realizată de Cătălin Corogeanu.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.