Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Și dacă mâine va veni și eu nu voi mai fi…

Cioburi de viață

Aveam în curtea casei părintești o bancă așezată sub vie, unde mirosul florilor de regina nopții te putea face să...

Continuare...


Powered by

Și dacă mâine va veni și eu nu voi mai fi…

Sorin Tudorde @
8 September 2014

Epitaf pentru mâine.

În cele ce urmează vă propun să citiți adaptarea unui poem care circulă de o vreme (sub diverse forme și diverse atribuiri) în mediul online. Un poem al cărui autor este necunoscut.

Dacă mâine va veni și eu nu voi mai fi, iar soarele va răsări și-n lacrimi ochii-ți va găsi… atât de mult eu mi-aș dori să nu mai plângi ca azi gândindu-te la tot ce-a fost și tot ce nu ne-am spus: știu cât de mult tu mă iubești; la fel și eu – nespus.

Și dacă mâine va veni și eu nu voi mai fi, te rog încearcă să-nțelegi că îngerul ceresc s-a pogorât și m-a strigat și luându-mă de mână a spus că locul meu e acolo, sus și că în urmă să îi las pe toți cei ce îi iubesc.

Și m-am întors și am plecat. Însă din ochi, către pământ, o lacrimă mi-a curs – pentru tot ce n-am trăit și timp nu mi-a rămas. Aveam atâtea de-mplinit și atâtea de făcut și îmi părea de necrezut că-n spate-am să te las. Și m-am gândit ce a fost, cu bune și cu rele – la toate zilele de ieri și cât de mult noi ne-am iubit – trecând zâmbind prin ele.

Dacă pe ieri l-aș retrăi, măcar pentru un ceas, te-aș săruta de bun rămas și poate mi-ai zâmbi. Și îmi dau seama și mi-e greu c-așa nu va mai fi, că de acum doar amintiri vor fi în locul meu. Când mă gândesc la ce-i lumesc și ce-mi lipsi-va oare, pe tine mi te amintesc și sufletul mă doare.

Însă când mâine va veni și eu nu voi mai fi, te rog gândește-te așa: nu sunt departe, sunt aici – în chiar inima ta.

epitaf

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri