Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Senzational, incredibil, vezi aici…

Pământul înstelat deasupra noastră

Un mesaj pentru întreaga umanitate. Un time-lapse format din imaginile filmate de pe Stația Spațială Internațională, însoțite de cuvinte rostite...

Continuare...


Powered by

Senzational, incredibil, vezi aici…

Sorin Tudorde @
22 November 2012

♣ Iar acum, după un titlu în ton cu presa “de actualitate”, iată și o știre în ton cu timpurile actuale:  “Arhiepiscopia Tomisului a început o amplă acțiune de verificare a rămășițelor sfinte la care se închină credincioșii în biserici și mănăstiri”, anunță ProTV. “Ar fi peste 2600 de moaște în toată țara, dar nimeni nu poate spune, dacă toate sunt autentice. Într-un lăcaș din Suceava, de pildă, preoții îi indeamnă pe oameni să se roage la degetul unuia dintre Apostolii lui Isus Cristos despre care cărțile sfinte afirmă că nu i s-a găsit trupul în groapă. (…)Preoții susțin că degetul sfânt ar fi fost cumpărat cu acte în regulă acum 5 ani de la o altă mănăstire. Cel care putea să depună mărturie despre originea rămășițelor este un călugar care a murit anul trecut. (…)Cine spune dacă rămășitele mumificate sunt moaște sfinte? Fiecare preot sau stareț de mănăstire. Ei își fac singuri regulile în parohie. (…)Unii preoți spun, în glumă, că dacă s-ar aduna toate lemnele din Sfânta Cruce depuse în bisericile ortodoxe s-ar face o pădure întreagă.”

♣ Adolescenţii din Bacău, revoltaţi că profesorii nu i-au primit fără uniforme la cursuri, au organizat un protest spontan în faţa liceului. “Elevii de la Colegiul Eminescu au blocat strada din faţa liceului, de unde au strigat la directoare ca de pe stadion: «Ieşi afară, javră ordinară! Ieşi afară, javră ordinară!» şi «Jos cu directorea!»”, aflăm de pe RTV.net. Ultimul strigăt de protest al elevilor a fost “Jos Eminescu!”, elevii referindu-se la colegiul lor, care poartă numele marelui poet, şi nu la însuşi poetul.”

♣ Și, pentru că după Moș Crăciun este cel mai vehiculat nume atunci când vin sărbătorile de iarnă, citim pe CanCan: “Ștefan Hrușcă, un pionier al operațiilor estetice. Și-a remodelat nasul acum 20 de ani! Vezi cum arăta inainte de intervenție!”

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri