Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Secretul ascuns în Grădina Plăcerilor

Victor Rebengiuc, premiat de JTI la “Comedy Cluj”

JTI a oferit Premiul pentru Excelență actorului Victor Rebengiuc, în cadrul Galei de închidere a festivalului de film Comedy Cluj,...

Continuare...


Powered by

Secretul ascuns în Grădina Plăcerilor

Sorin Tudorde @
7 March 2014

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

O melodie ascunsă, vreme de secole, într-o pictură celebră.

Gradina-Placerilor-1

Grădina plăcerilor (numită și “Împărăția milenară” și realizată în perioada 1503-1504), considerată adesea drept cea mai importantă operă a lui Hieronymus Bosch, constituie ilustrarea excesului plăcerilor senzuale, interpretată și ca argument în favoarea teoriei apartenenței pictorului la unele secte eretice. Ipoteza este puțin credibilă, ținând seama și de faptul că Tripticul a aparținut regelui Filip al II-lea al Spaniei, rege catolic, profund religios, care nu ar fi tolerat în palatul său picturi ce ar fi fost suspectate de erezie.”

Gradina-Placerilor-2

La o examinare mai atentă, se poate observa că, pe spatele unui păcătos supus torturii, este tatuată o scurtă partitură. Partiturile și instrumentele muzicale folosite de Bosch în lucrările sale au fost mereu privite drept metafore artistice, însă Amelia, o pasionată de muzică, a avut curiozitatea să interpreteze partitura și să aducă astfel la viața un secret vechi de peste șase secole.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Arte vizuale

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.