Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Seara japoneza: “William Samuraiul. Aventurierul care a deschis portile Japoniei”

“Noi nu mai vrem sa fim eternii săteni ai istoriei”

“Nu ne mai mulțumește România eternă; vrem o Românie actuală.” “Noi știm ca suntem ceea ce se numește “o cultură...

Continuare...


Powered by

Seara japoneza: “William Samuraiul. Aventurierul care a deschis portile Japoniei”

WebCulturade @
5 September 2013

Joi, 5 septembrie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Serile japoneze, seria de evenimente dedicate literaturii, civilizatiei si culturii japoneze, se reiau de joi, 5 septembrie, ora 19.00, in Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) cu lansarea cartii William Samuraiul.

Aventurierul care a deschis portile Japoniei de Giles Milton, cel mai titlu aparut in colectia Nipponica la Editura Humanitas. Invitati la dezbatere sunt Mirela Murgescu, istoric, Elisabeta Lasconi, critic literar, Ana-Maria Caia, jurnalist si producator TV si Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Romano-Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane. Moderatorul intalnirii este Iustina Croitoru, redactor al Editurii Humanitas. Seara se va incheia cu un moment muzical shamisen, instrument traditional japonez, sustinut de Yasuyuki Takagi, presedintele Asociatiei Culturale “Tomodachi”.

William Samuraiul. Aventurierul care a deschis portile Japoniei spune povestea adevarata a lui William Adams, primul englez care a ajuns in Japonia si care a inspirat bestsellerul lui James Clavell, Shōgun.

“In 1600, in zorii lumii moderne, cand calatoriile peste mari si tari erau masurate in luni si chiar ani, William Adams (1564-1620), marinar englez cu origini modeste, ajunge – dupa ce supravietuieste unei serii de dezastre – pe tarmul Japoniei, alaturi de cativa dintre tovarasii sai. Printr-o combinatie de indemanare, istetime nativa, viclenie si noroc, Adams devine confidentul lui Tokugawa Ieyasu, puternicul shōgun care a intemeiat Japonia moderna. Milton il plaseaza pe Adams in centrul exuberantei istorii populare a primelor contacte europene cu societatea japoneza, in multe privinte mai rafinata si mai civilizata decat Europa.” (Library Journal).

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Comentează

Parteneri