Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Seara japoneza dedicata scriitoarei Yoko Ogawa

JO 2012: ziua in care intreaga Romanie ar trebui sa multumeasca

Mulțumim pentru că ne-ați dat dat șansa să vă mulțumim. Argintul obţinut de Cătălina Ponor în finala de la sol...

Continuare...


Powered by

Seara japoneza dedicata scriitoarei Yoko Ogawa

WebCulturade @
25 February 2014

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00,  o nouă seară japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38).

Vorbim împreună cu T.O.Bobe, Cristina Bazavan, Maria Iordănescu, Dan Silviu Boerescu şi Denisa Comănescu despre strălucita replică la “Lolita” lui Nabokov a scriitoarei japoneze Yoko Ogawa.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Hotel Iris – Yoko Ogawa

Alături de Haruki Murakami, Yoko Ogawa este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii japoneze contemporane. Cu o imaginaţie îndrăzneaţă, sălbatică, Yoko Ogawa îşi seduce cititorii prin contrastul dintre universul ei straniu şi felul perfect echilibrat în care îl prezintă. Romanul “Hotel Iris” poate fi interpretat ca o replică la “Lolita” lui Vladimir Nabokov.

Timida adolescentă Mari lucrează la recepţia Hotelului Iris, deţinut de mai multe generaţii de familia ei. Totul o apasã pe Mari: atmosfera clădirii delabrate, pustiul oraşului în afara sezonului, purtarea lipsită de afecţiune a mamei. Într-o noapte, vocea poruncitoare a unui client care este dat afară din hotel pentru scandalul făcut de prostituata adusă în camerã o atrage pe Mari ca un magnet şi îi trezeşte speranţa că nu este singură pe lume. Din acest moment, adolescenta va iniţia un periculos joc al seducţiei, în care graniţa dintre permis şi pervers devine tot mai neclară.

Hotel-Iris

Despre autor

Comentează

Parteneri