Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Seara japoneza dedicata scriitoarei Yoko Ogawa

Tudor Giurgiu a primit premiul Academiei de Film Europene

Un premiu primit chiar pe 1 Decembrie 2012, de ziua națională a României. “Superman, Spiderman sau Batman”, de Tudor Giurgiu,...

Continuare...


Powered by

Seara japoneza dedicata scriitoarei Yoko Ogawa

WebCulturade @
25 February 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00,  o nouă seară japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38).

Vorbim împreună cu T.O.Bobe, Cristina Bazavan, Maria Iordănescu, Dan Silviu Boerescu şi Denisa Comănescu despre strălucita replică la “Lolita” lui Nabokov a scriitoarei japoneze Yoko Ogawa.

Hotel Iris – Yoko Ogawa

Alături de Haruki Murakami, Yoko Ogawa este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii japoneze contemporane. Cu o imaginaţie îndrăzneaţă, sălbatică, Yoko Ogawa îşi seduce cititorii prin contrastul dintre universul ei straniu şi felul perfect echilibrat în care îl prezintă. Romanul “Hotel Iris” poate fi interpretat ca o replică la “Lolita” lui Vladimir Nabokov.

Timida adolescentă Mari lucrează la recepţia Hotelului Iris, deţinut de mai multe generaţii de familia ei. Totul o apasã pe Mari: atmosfera clădirii delabrate, pustiul oraşului în afara sezonului, purtarea lipsită de afecţiune a mamei. Într-o noapte, vocea poruncitoare a unui client care este dat afară din hotel pentru scandalul făcut de prostituata adusă în camerã o atrage pe Mari ca un magnet şi îi trezeşte speranţa că nu este singură pe lume. Din acest moment, adolescenta va iniţia un periculos joc al seducţiei, în care graniţa dintre permis şi pervers devine tot mai neclară.

Hotel-Iris

Despre autor

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.