Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Scurtă confesiune a unui timișorean

Vogue: confruntarea

Ce s-ar întâmpla dacă prințesele basmelor tale ar poza pentru coperta revistei Vogue? Aceasta pare să fi fost întrebarea care...

Continuare...


Powered by

Scurtă confesiune a unui timișorean

Cosmin Neidonide @
19 September 2016

De vineri încoace dau și multă crezare cuvintelor lui Vladimir Tismăneanu: “Timișoara este cel mai frumos cuvânt din limba română”

Timișoara reproduce la scara unui oraș spiritul și valorile constitutive ale construcției (EU)ropene: respectul față de minorități și multiculturalitate. Aici se poate conviețui pașnic alături de un neamț, maghiar, sârb, croat, italian, bulgar, evreu, respectându-i limba și obiceiurile.

Apartenența față de un loc se definește prin memorie, dar mai ales prin respectul față de valorile cristalizate în timp și devenite repere (vizuale, lingvistice, muzicale etc.) ale locului în care te miști pe orizontală și pe verticală!

Îmi doresc ca Timișoara să se ridice frumos și drept, ca un lujer de crin, la nivelul demnității titlului pe care l-a primit, oferind țării și Europei un bun exemplu al unității în diversitate întru cultură!

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


timisoara

Despre autor

Cosmin Neidoni

| LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.