Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sculpturi din cartile de telefoane

Ziua Mondială a Salutului

Salut! 21 noiembrie este cunoscută ca Ziua Mondială a Salutului. Iniţiată de fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, Nebraska,...

Continuare...


Powered by

Sculpturi din cartile de telefoane

Sorin Tudorde @
7 June 2011

Alex Queral sculptează chipurile unor cunoscute personalități în cărți uzate de telefon.

În 1995, pe când era încă student la Universitatea Washington din Seattle, Alex Queral a descoperit că îi place să picteze portrete folosind tehnica impasto, o tehnică a aplicării culorii în straturi groase, astfel încât urmele pensulei să fie vizibile și să se creeze un efect de textură. Și, dintr-o dată, a realizat că, pentru a se putea exprima artistic, ar trebui să cheltuiască o avere. Apoi, din întâmplare, a găsit un bloc mare de polistiren. Și astfel a luat naștere primul său “portret sculptat”. Doar câteva zile mai târziu Alex avea să observe “un teanc de cărţi de telefon vechi, aşteptând să fie reciclate. Și mi-am spus că nu diferă cu mult de butucii de foarte moale. Iar de aicia început totul. Restul e istorie”.

Pentru realizarea lucrărilor, Queral folosește cărți de telefon întregi şi, uneori, vopsea neagră pentru a evidenția detaliile. “Îmi place provocarea de a încerca să juxtapun o faţă foarte bine cunoscută peste listele de nume anonime, pentru a adăuga astfel un strat suplimentar al înțelesului.”

Și, dacă vă interesează subiectul, priviți și sculpturile în carte realizate de Brian Dettmer sau de Su Blackwell.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri