Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sculpturi din cartile de telefoane

Candelabrul pădurii

Un candelabru care îți învăluie camera în umbre de copaci. O sculptură realizată de artiștii Thyra Hilden și Pio Diaz care,...

Continuare...


Powered by

Sculpturi din cartile de telefoane

Sorin Tudorde @
7 June 2011

Alex Queral sculptează chipurile unor cunoscute personalități în cărți uzate de telefon.

În 1995, pe când era încă student la Universitatea Washington din Seattle, Alex Queral a descoperit că îi place să picteze portrete folosind tehnica impasto, o tehnică a aplicării culorii în straturi groase, astfel încât urmele pensulei să fie vizibile și să se creeze un efect de textură. Și, dintr-o dată, a realizat că, pentru a se putea exprima artistic, ar trebui să cheltuiască o avere. Apoi, din întâmplare, a găsit un bloc mare de polistiren. Și astfel a luat naștere primul său “portret sculptat”. Doar câteva zile mai târziu Alex avea să observe “un teanc de cărţi de telefon vechi, aşteptând să fie reciclate. Și mi-am spus că nu diferă cu mult de butucii de foarte moale. Iar de aicia început totul. Restul e istorie”.

Pentru realizarea lucrărilor, Queral folosește cărți de telefon întregi şi, uneori, vopsea neagră pentru a evidenția detaliile. “Îmi place provocarea de a încerca să juxtapun o faţă foarte bine cunoscută peste listele de nume anonime, pentru a adăuga astfel un strat suplimentar al înțelesului.”

Și, dacă vă interesează subiectul, priviți și sculpturile în carte realizate de Brian Dettmer sau de Su Blackwell.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.