Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sculpturi din apa

CIMRO DAYS revine la A1

Mini-festivalul CIMRO DAYS revine în peisajul bucureştean în lunile octombrie-noiembrie 2014 cu încă două manifestări incitante. Barul A1 va găzdui...

Continuare...


Powered by

Sculpturi din apa

Sorin Tudorde @
8 August 2011

Arta picăturilor de apă.

După ce v-am prezentat câteva minunate exemple de pictură pe apă, iată acum creațiile artistului de origine niponă Shinichi Maruyama. Shinichi combină sculptura și arta fotografică, aruncând apa – cu mâinile sau cu ajutorul unor pahare – și apoi suprinzând-o, în cădere, cu ajutorul unui aparat foto.

Iar dacă imaginile de mai sus nu au fost suficient de graitoare, iată cîteva dintre creațiile din apă ale lui Shinichi Maruyama.

“Cred că, după ani de experimentare cu lichidele, conştientizez mai bine momentul: nu contează de cât de multe ori repet acelaşi proces de a-l arunca în aer, nu voi obţine niciodată acelaşi rezultat. Şi sunt atât de fascinat de această interacţiune neaşteptată a lichidelor în coliziune se ciocnesc, încât mă simt copleșit de frumusețea sa.”.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri