Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Scrisoare catre Dumnezeu

Abaddon

Un poem vizual despre dragoste. Și despre mistuirea ei. “Un poem vizual inspirat de relațiile care testează limitele și merg...

Continuare...


Powered by

Scrisoare catre Dumnezeu

Sorin Tudorde @
3 October 2012

Celebra “Scrisoare către Dumnezeu” scrisă de Albert Einstein cu un an înainte de a muri va fi scoasă la licitație pe site-ul eBay.

Licitația va avea loc în perioada 8-18 octombrie, iar prețul de pornire este de 3 milioane de dolari. Actualul proprietar a cumpărat scrisoarea, la o licitație organizată la Londra în 2008, pentru suma de 404.000 de dolari. Reprezentanții eBay, care au construit o pagină specială pentru această licitație, se aşteaptă ca scrisoarea să fie achiziționată la un preț dublu sau chiar triplu.

Einstein a scris această scrisoare pe 3 ianuarie 1954, adresând-o filosofului Erik Gutkind ca răspuns la cartea acestuia “Choose Life: The Biblical Call to Revolt“. O scrisoare devenită celebră prin faptul că oferă indicii asupra opiniilor sale religioase.

“Pentru mine, cuvântul «Dumnezeu» nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar totuși primitive, care sunt oricum destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe opinia. Aceste interpretări subtile sunt extrem de diversificate în funcție de natura lor și aproape că nu au nimic în comun cu textul original.” (Albert Einstein, 3 ianuarie 1954).

(via Mediafax)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.