Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Scriitorul Amitav Ghosh si-a anulat vizita in România, afirmand ca a fost insultat de un consul roman

2B Volatile

Ceainăria Infinitea vă invită luni, 7 octombrie 2013, ora 20:00, la un concert de jazz: Bach în ritm de bossa...

Continuare...


Powered by

Scriitorul Amitav Ghosh si-a anulat vizita in România, afirmand ca a fost insultat de un consul roman

Sorin Tudorde @
5 September 2012

Multipremiatul scriitor indian stabilit în SUA i-a spus editorului său că a fost insultat de un consul al României de la New York când a solicitat viza pentru țara noastră.

Amitav Ghosh a relatat editorului său din România – Adelina Patrichi de la Editura Taj – că întâlnirea cu Simona Boșcăneanu, consul al țării noastre la New York a fost “cu adevărat insultătoare”. “Ca veteran al vizelor, tocmai am avut cea mai urâtă experienţă”, a afirmat acesta, spunând că pe întreg parcursul întrevederii cu consulul Simona Boșcăneanu aceasta ar fi țipat la el, căutând tot felul de nereguli în dosar. Totul culminând cu o întrebare incredibilă: “Unde-i cartea? Cum să dau viză fără să văd cartea?“.

Potrivit Mediafax, motivul invocat pentru neacordarea vizei a fost legat de asigurarea medicală cu care scriitorul a călătorit până acum. Acesta ar fi trebuit să revină cu o alta, care să corespundă şi pentru România şi să solicite din nou viza, dar nu a mai dorit să se întoarcă la Consulatul de la New York.

Amitav Ghosh are rude în România și a mai fost în țara noastră. Potrivit editorului Adelina Patrichi, scriitorul a obținut fără probleme viza pe vremea când locuia în India.

(sursa foto: wikipedia)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. nB

    numele doamnei e scris gresit (peste tot). vezi http://newyork.mae.ro/en/node/385

Comentează

Parteneri