Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Școala de poetică fotografică

Peter O‘Toole, premiat la festivalul Comedy Cluj

Premiul de excelență, “in memoriam”, pentru întreaga carieră a fost conferit actorului Peter O‘Toole, în cadrul Galei de închidere a...

Continuare...


Powered by

Școala de poetică fotografică

WebCulturade @
3 February 2015

Scoala de poetica fotografica Francisc Mraz, ajunsa la generatia a saptea, va invita la vernisajul expozitiei de final de an fotopoetic în data de 4 februarie 2015, ora 19:00, la Ceainăria librăriei Cărturești din strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15.

poetica-fotografica

Imaginile expuse va vor purta in spatii atemporale din care conventionalul si epicul au fost indepartate, impunandu-se vibratii vizuale ce induc expresii fotografice particulare.

Foto: Alexandra Anton

Foto: Alexandra Anton

Foto: Anastasia D.

Foto: Anastasia D.

Foto: Corneliu Radu Sarion.

Foto: Corneliu Radu Sarion.

Foto: Cristina Mina Dalea

Foto: Cristina Mina Dalea

Foto: Dana Borcea

Foto: Dana Borcea

Foto: Iris Tusa

Foto: Iris Tusa

Foto: Marius Dumitrascu

Foto: Marius Dumitrascu

Foto: Toni Marinescu

Foto: Toni Marinescu

Școala de Poetică Fotografică Francisc Mraz este locul unde se promovează estetica fotografica și arta in general, unde se propune o nouă abordare a fenomenului de imagine, îmbinând în mod ideal noțiuni de estetică și psihologie a percepției vizuale cu tehnica fotografică.

Fondatorii școlii, Francisc Mraz si Gyuri Ilinca vor să transmită o viziune inedită asupra fotografiei ca purtătoare de atmosfere, sensibilitate, expresie și simțăminte. Aici s-a dezvoltat de-a lungul anilor o poetică fotografică ce este înțeleasă ca o sumă de mijloace estetice ce creează atmosfere – prin care se alungă convenționalul, dulcegăriile, epicul sau redarea neinterpretată a lumii.

Școala se face responsabilă pentru dezvoltarea intuiției, creativității și capacității de analiză în fotografie, având ca sprijin forța, personalitatea, delicatețea și umorul cursanților dar și absolvenților ce rămân atașați de școală și continuă să participe la diferite evenimente și proiecte fotografice.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Comentează

Parteneri