Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Scapin

Neînsemnata singurătate

Azi cerul nu mai are nicio culoare. Cerul e ars si trist si nu îți mai spune nicio poveste. A...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Scapin

WebCulturade @
17 June 2015

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Aveţi ocazia de a vedea la Teatrul Odeon un al doilea spectacol japonez ce va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Matsumuto Performing Arts Centre din Tokio (Japonia) prezintă miercuri, 17 iunie, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon: Scapin.

De la premiera piesei în 1994, Kazuyoshi Kushida a remontat această producţie-reper, încercând idei noi. Piesa este bazată pe o lucrare mai veche a lui Molière, “Vicleniile lui Scapin”, cunoscută ca o piesă satirică.

“S-a tot spus că Molière este cunoscut datorită comediilor scrise, dar eu am simţit întotdeauna ceva apăsător şi întunecat în piesele lui. Nu găseşti superficialitate fără limite sau elemente de vitalitate frivolă. Piesele nu conţin nici ironie, nici satiră. Molière abordează această piesă într-un mod febril şi cu o seriozitate mereu prezentă”, a spus Kushida înainte de premiera producţiei sale în 1994.

Păstrând intenţia lui Molière, însă adaptând materialul pentru publicul contemporan, pentru ca acesta să poată înţelege povestea imediat, piesa a fost interpretată şi concepută într-un stil nou. Introducând elemente din poveşti actuale pe parcursul repetiţiilor riguroase, piesa care a rezultat a fost Scapin. Spectacolul a avut o distribuţie nouă de fiecare dată când a fost produs, iar scenariul a fost revizuit după producţia din 2004. Având acum o distribuţie nouă, această piesă prinde din nou viaţă, reflectând o nouă eră.

Scapin

Despre autor

Comentează

Arte scenice

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.