Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Saxofonul

Scurtă confesiune a unui timișorean

De vineri încoace dau și multă crezare cuvintelor lui Vladimir Tismăneanu: “Timișoara este cel mai frumos cuvânt din limba română”...

Continuare...


Powered by

Saxofonul

Sorin Tudorde @
21 October 2012

“La ce bun să-l frecventăm pe Platon când un saxofon ne poate face face la fel de bine să întrezărim o altă lume?” (Emil Cioran)

“Saxofonul a fost inventat de Adolphe Sax, în anul 1840. Intenția sa a fost să îmbunătățească clarinetul bass, dar a sfârșit prin a inventa un instrument nou. Saxofonul aparține familiei instrumentelor de suflat din lemn pentru că necesită aceeași tehnică de folosire ca și fagotul, clarinetul, oboiul și nu face parte din instrumentele de suflat de alamă așa cum este materialul din care este confecționat în întregime, exceptând lama care produce sunetul. A fost proiectat pentru a fi folosit în muzica simfonică, dar în mare parte a fost ignorat de compozitori, primele succese avându-le în muzica militară.” (Wikipedia)

O animație realizată de Dean Heezen.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.