Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Saxofonul

637 de filme in 150 de secunde

Un tur de forță pentru cinefili. Ceea ce veți vedea în continuare este un montaj al unor secvențe foarte cunoscute...

Continuare...


Powered by

Saxofonul

Sorin Tudorde @
21 October 2012

“La ce bun să-l frecventăm pe Platon când un saxofon ne poate face face la fel de bine să întrezărim o altă lume?” (Emil Cioran)

“Saxofonul a fost inventat de Adolphe Sax, în anul 1840. Intenția sa a fost să îmbunătățească clarinetul bass, dar a sfârșit prin a inventa un instrument nou. Saxofonul aparține familiei instrumentelor de suflat din lemn pentru că necesită aceeași tehnică de folosire ca și fagotul, clarinetul, oboiul și nu face parte din instrumentele de suflat de alamă așa cum este materialul din care este confecționat în întregime, exceptând lama care produce sunetul. A fost proiectat pentru a fi folosit în muzica simfonică, dar în mare parte a fost ignorat de compozitori, primele succese avându-le în muzica militară.” (Wikipedia)

O animație realizată de Dean Heezen.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri