Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Saxofonul

Rugul aprins

O nouă producție originală HBO Europe în premieră în România la HBO și pe HBO GO. Prima parte a producției originale...

Continuare...


Powered by

Saxofonul

Sorin Tudorde @
21 October 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

“La ce bun să-l frecventăm pe Platon când un saxofon ne poate face face la fel de bine să întrezărim o altă lume?” (Emil Cioran)

“Saxofonul a fost inventat de Adolphe Sax, în anul 1840. Intenția sa a fost să îmbunătățească clarinetul bass, dar a sfârșit prin a inventa un instrument nou. Saxofonul aparține familiei instrumentelor de suflat din lemn pentru că necesită aceeași tehnică de folosire ca și fagotul, clarinetul, oboiul și nu face parte din instrumentele de suflat de alamă așa cum este materialul din care este confecționat în întregime, exceptând lama care produce sunetul. A fost proiectat pentru a fi folosit în muzica simfonică, dar în mare parte a fost ignorat de compozitori, primele succese avându-le în muzica militară.” (Wikipedia)

O animație realizată de Dean Heezen.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.