Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Șase linkuri care ne plac

Doi câștigători din România ai Premiului Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei

Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei a anunțat câștigătorii din acest an ai premiilor Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei, persoane și...

Continuare...


Powered by

Șase linkuri care ne plac

Sorin Tudorde @
26 March 2013

Pe care vi le oferim după un principiu simplu: un site amuzant, unul interesant. Și tot așa.

1. Transformați orice site într-un joc online. În cazul în care folosiți Google Chrome, o să vă placă acest experiment online: Chrome World Wide Maze transformă orice site într-un labirint prin care trebuie să ghidezi o bilă. Pur și simplu accesați site-ul și, după ce sunteți bătuți la cap de câteva ori cu versiunea pentru telefonul mobil, introduceți în câmpul de căutare site-ul dorit. Este simplu și suficient de amuzant (iar dacă nu vă descurcați aveți aici un scurt video).

2. Cum se mai realizează un site pentru o producție cinematografica în ziua de azi. Și, dacă tot vorbim de site-uri: echipa online a filmului Life of Pi vă invită să vedeți de ce filmul a primit în februarie 2013 patru premii Oscar. Prin urmare, vă invit să accesați site-ul Pi’s Epic Journey și să porniți în călătorie, bucurându-va de “un scroll cum nu ați mai văzut”.

3. Harta internațională a pisicilor. Da, ați citit bine: este un soi de google maps, dar pentru pisici. Site-ul Cat Map! este o idee a grădinii zoologice din Londra și a fost construit astfel încât doritorii să își poată pune pe hartă mieunătorale preferate (împreună cu o fotografie, firește). Iar dacă sunteți iubitori de pisici mai avem o veste bună: veți avea onoare de a fi primii locuitori ai României care își trec pisicile pe hartă.

4. O hartă muzicală a Parisului. Se numește Paris en chansons și, prin intermediul ei putați să vă plimbați prin Paris prin intermediul a peste 200 de melodii care au ca temă “orașul luminilor”.

5. Un site care te ajută să-ți faci prietenii să te invidieze. Asta, în cazul în care și tu și ei sunteți utilizatori de instagram. Instasham este un site care te ajută să postezi pe rețeaua de socializare imagini din locuri care chiar ar face invidios pe oricine (sau aproape oricine).

6. Ce milionar deține brandurile pe care tu le îndrăgești? (Sau, dacă preferați, pe cine faceți și mai bogat atunci când vă duceți “la mall”?) Dacă sunteți curioși, accesați Brand Industrial Complex, o aplicație online realizată de Forbes.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.