Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sărutul

Vise la purtator

Ei, da… gandurile mele mai zboara uneori prin amintiri si fac ce fac si dau de tine. WebCultura are nevoie...

Continuare...


Powered by

Sărutul

Sorin Tudorde @
9 January 2012

Acesta este primul sărut din istoria cinematografiei.

The Kiss a fost filmat în 1896 de către William Heise pentru Thomas Edison. Filmul, care a fost proiectat pentru prima dată în data de 21 iulie 1896, în Ottawa, a provocat reacțiile dezaprobatoare ale criticilor. În multe cazuri a fost chemată poliția pentru a se opri redifuzarea sa. “Spectacolul prelungit al mozolitului buzelor fiecăruia era suficient de animalic în mărime naturală, însă mărit la proporții gargantuești și repetat de trei ori este absolut dezgustător”, afirma unul dintre criticii vremii.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


În 1900, Edison avea să “recidiveze” cu o altă prezentare filmată a unui sărut.

Precizare: ambele filme sunt filme mute, iar coloana sonoră a fost adaugată recent.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Ma intreb ce reactie ar avea cei din trecut daca ar vedea filmele de acum :D:D Cred ca ar arde pe rug regizorul pentru blasfemie:) Foarte frumoasa incursiune!

Comentează

Parteneri