Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sărbătoarea Paștelui – expoziție de ouă încondeiate

Baletul excavatoarelor

V-ați imaginat vreodată o coregrafie după care câteva excavatoare gigantice dansează balet? În 2002, trecând întâmplător printr-un șantier de construcții,...

Continuare...


Powered by

Sărbătoarea Paștelui – expoziție de ouă încondeiate

WebCulturade @
27 April 2013

26 aprilie – 12 mai 2013, Sala Foaier, Muzeul Național al Țăranului Român.

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la expoziția de ouă încondeiate, Sărbătoarea Paștelui. Expoziția va ave loc la sala Foaier și va putea fi vizitată până pe 12 mai 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Sărbătoarea Paștelui este la români, alături de Crăciun, una dintre cele mai importante sărbători din an. Este o sărbătoare a familiei dominată de solemnitatea momentului Învierii. Expoziţia va prezenta publicului un patrimoniu deosebit, alcătuit din icoane, cruci, ouă pascale vopsite sau încondeiate.

În expunere vor fi regăsite secvenţe specifice sărbătorilor pascale: masa în cimitir din ziua de Paşti, ca o comuniune cu sufletele celor decedaţi din neam; copacul dorinţelor sau sugerarea ceremoniilor legate de alegerea Craiului sau Junilor, precum şi un număr mare de ouă colorate, încondeiate (închistrite), ouă potcovite şi ouă decorate cu mărgele.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Comentează

Parteneri