Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Rosu aprins

Picturi dactilografiate

Artista britanică Keira Rathbone folosește mașina de scris pe post de pensulă pentru a crea portrete și peisaje de un...

Continuare...


Powered by

Rosu aprins

Sorin Tudorde @
2 February 2012

Istoria are multe nuanțe. Iar cei mai mulți dintre noi văd doar ceea ce vor învingătorii.

Fotografia aceasta este făcută în urmă cu aproape 70 de ani. În București. Pe 29 august 1944, mai precis. Ziua în care armata Sovietică a intrat în Capitală. Iată și alte fotografii.

Și, dacă sunteți curioși, un scurt film despre “intrarea triumfală a Armatei Roșii in capitala României”. Un film al cărui titlu este “Eliberarea Bucureștiului” și care face parte dintr-un jurnal de actualități sovietic. Roșu aprins? Roșu a prins?

Da, istoria o fac învingătorii. Și, pentru comparație, priviți cum a fost primită Armata Roșie la intrarea în alte orașe europene.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.