Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

România: țara cu unii dintre cei mai nefericiți elevi din lume

Periferic

Un nou film românesc, Periferic, a ajuns la cinema. Avându-i în rolurile principale pe Ana Ularu, Andi Vasluianu şi Mimi...

Continuare...


Powered by

România: țara cu unii dintre cei mai nefericiți elevi din lume

Sorin Tudorde @
17 January 2014

Un studiu discutat. Și, mai ales, discutabil.

Cel mai recent studiu al Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare plasează România pe locul șase în cadrul țărilor cu cei mai nefericiți elevi. Cel de al cincilea studiu PISA a fost realizat în 65 de țări, luând calcul datele raportate în 2012 în privința datelor obținute de elevi la matematică, citire și științe exacte. La rândul ei, fericirea și elevilor a fost determinată de procentul celor care au de acord cu afirmația “Mă simt fericit la școală”.

elevi-nefericiti

elevi-romani

elevi-fericiti

elevi-fericiti-2

(surse: 1, 2)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. DG

    Eu nu cred in sinceritatea elevilor din anumite tari, cum ar fi China. Pe vremea lui ceasca si eu as fi spus ca sunt un elev fericit. Notele bune nu inseamna totul.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.